REKLAMA, REKLAMA, REKLAMA

Pavadinime tris kartus pakartotas žodis iš tikro reiškia, kad toliau bus triguba reklama. Visa reklama susijusi su istorijos mokymu ir mokymusi. Taigi, iš pradžių…
Pirma reklama. Prieš kiek laiko startavo, atgimė Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos tinklapis. Norėtųsi tikėti, kad entuziazmas jį nuolat atnaujinti, papildyti visai istorijos mokytojų bendruomenei svarbiais įrašais neišblės po kelių mėnesių ar pusmečio. LIMA tinklapį galima rasti čia.
Antra reklama. Prieš mėnesį Nacionalinė mokyklų vertinimo agentūra parengė trumpą švietimo problemos analizę, kurios pavadinimas ISTORIJOS PAMOKA: MOKYTI AR MOKYTIS? Pagal išorinio vertinimo metu stebėtų pamokų protokolus padaryti tam tikri apibendrinimai apie istorijos pamokų kokybę. Savo ranką šiek tiek prikišau ir aš, todėl padiskutuoti apie ginčijamus dalykus galima taip pat šiame blog’e. Visą analizės tekstą galima rasti čia.
Trečia reklama. Prieš kelias dienas parodoje MOKYKLA 2012 pristatytas leidyklos DIDAKTA leidinys abiturientams VISRAKTIS Į ISTORIJOS EGZAMINĄ. Mano rankų darbas ir likę, nors ir silpstantys, mąstymo gebėjimai šiame leidinyje matomi gana aiškiai. Klausimas tik toks – kaip šis leidinys atrodys jaunesnių kolegų iš Šviesos leidyklos (taip pat pasirodė parodoje) ar Briedžio leidyklos (kol kas tik išankstinė reklama) darbų apsuptyje? VISRAKTIS atrodo taip:

“REKLAMA, REKLAMA, REKLAMA” komentarų: 9

  1. Istorijos mokytojas

    Gal žinote kada bus galima “paliesti”(pamatyti) VISRAKTĮ… knygynuose?

  2. Evaldas

    Leidyklos reklamoje parašyta, kad jau nuo gruodžio pradžios bus knygynuose. Jei galvojate, kad knygynas tarnaus tik pamatymui, pačiupinėjimui, tada ten galima eiti. Tačiau kilus norui įsigyti, reikėtų naudoti kitus “Didaktos” prekybos būdus. Antkainiai, kaip ne kaip…

  3. Istorijos mokytojas

    suprantu, bet didaktika.lt nieko nematau :) belieka knygynas

  4. Istorijos mokytojas

    didakta.lt :)

  5. Evaldas

    Tai mes tuoj paraginsim leidyklą :)

  6. Evaldas

    Pusiau reklaminis seminaras, organizuojamas Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos ir Kauno rajono švietimo centro iniciatyva:
    Nemokamas seminaras istorijos mokytojams: „Kas garantuoja sėkmę istorijos egzamine“.
    Lektorius: Evaldas Bakonis.
    Laikas: gruodžio 11 d. 15 val
    .
    Vieta: Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija.
    Turėtų atvykti ir „Didaktos“ atstovai su „Visrakčiu į istorijos egzaminą“

  7. Istorijos mokytojas

    “Visraktis…” – labai intriguoja. Belieka tikėtis, kad praktika patvirtins tą intrigą( susidomėjimą)

  8. Evaldas

    “Visraktis” tereiškia, kad jis rakina daug spynų. Viena spyna – teorinė medžiaga, arba konspektas, su papildoma galimybe svetimą konspektą paversti savu. Antra spyna – praktinė dalis, patarimai kaip atlikti visų tipų užduotis su akivaizdžiai panagrinėtais pavyzdžiais + užduotys treniruotėms su galimybe pasitikrinti atsakymus. Trečia spyna yra specifinė – pasirengimas egzaminui (laiko, rezultato planavimas + kiti patarimai).
    Anksčiau teko susidurti su “raktais”, t.y. rakinančiais po vieną spyną. Tiesa, viena leidykla išleido kažką panašaus, tai bus įdomu pažiūrėti į konkurencines varžybas. Bandžiau parodoje suprasti, bet pritrūkau kantrybės vartyti tokią storą “bibliją”. Dar viena leidykla ruošiasi išleisti – manau, kad pasisavins geriausius elementus :)
    Tiesa, visraktis nerakina iš vidaus užstumiamų sklendžių ar vidinių spynų… :)

  9. Evaldas

    Besidomintiems įrašų ir komentarų šioje ir kitose temose priešistore: visi įrašai ir komentarai išreiškia mano asmeninę nuomonę. Nesu kam nors įsipareigojęs ir iš anksto su niekuo nederinu tos savo nuomonės. Čia yra ta vieta, kur galiu pasakyti tai, ką galvoju, ir prisiimu asmeninę atsakomybę už viešai paleistas mintis :) T.y. neieškokim juodos katės tamsiame kambaryje – jos ten tiesiog nėra.