TAPK KELIAUJANČIU LIETUVOS PATRIOTU (KONKURSAS)

Žurnalas „Kelionės ir pramogos“ kviečia keliauti ir skelbia 2010 m. istorinį kelionių konkursą [...]
Šiais metais žurnalo „Kelionės ir pramogos“ redakcija ir jos talkininkai kviečia dalyvauti naujame konkurse apie žymiausias Lietuvos mūšių vietas! Jie skelbia:
„Ėmęsi nors kiek domėtis šiuo konkursu ir jame keliama idėja netrukome įsitikinti, kad daugybė mūšių įvyko už dabartinės Lietuvos sienos. Tapo aišku, kad norint aplankyti svarbiausių per beveik tūkstantį metų vykusių mūšių vietas neužtektų apkeliauti vien artimiausias kaimynes Baltarusiją, Lenkiją ar Latviją, bet tektų pabuvoti ir Ukrainoje, Rusijoje, o gal ir Švedijoje …. Bet net ir tuo atveju neabejojame, kad siūlymas mintimis pakeliauti po Lietuvos mūšių vietas ir parungtyniauti krašto istorijos pažinime jums patiks. Tad kviečiame aktyviai dalyvauti šiame istorinių kelionių konkurse. Šio konkurso idėja unikali ir tuo, kad šiemet minime Žalgirio mūšio 600 metų, Durbės mūšio 750 metų ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 20 metų sukaktis. Šios didžios datos įkvėpė mus drauge su Jumis prisiminti kovų už mūsų laisvę vietas.
Konkurso užduotis paprasta: nusprendusiam dalyvauti konkurse reikia užsiregistruoti žurnalo „Kelionės ir pramogos“ interneto svetainėje www.kelionesirpramogos.lt (šeimą ar grupę registruoja vienas asmuo) ir aplankyti išvardintas istorinių mūšių vietas. Kviečiame ne tik keliauti, bet ir fotografuoti. Pažvelgti į aplinką menininko žvilgsniu ir paieškoti joje unikalių gamtos, žmonių, šiandienos sąsajų su praeitimi vaizdų. Internete galima skelbti 4 nuotraukas iš vieno lankytino objekto. Aprašykite savo įspūdžius ir jais pasidalinkite ne tik su draugais, bet ir su visais žurnalo skaitytojais, pateikdami apybraižas ar straipsnius. Didesnius rašinius siųskite tiesiai į redakciją info@kelionesirpramogos.lt. Išspausdinti rašiniai ir fotografijos bus apdovanojami įvairiais prizais. Konkurso tvarka tokia: už Lietuvoje aplankytas vykusių mūšių vietas gausite dvidešimt penkis taškus, o už aplankytas vykusių mūšių vietas kitose valstybėse – penkiasdešimt taškų. Visi konkurso dalyviai, kurie surinks penkis šimtus konkursinių taškų, taps istorinio konkurso laimėtojais ir bus apdovanoti Keliaujančio Lietuvos patrioto diplomais, bei kitais įvairiais rėmėjų prizais.
Taigi, kviečiame keliauti, atrasti ir pažinti, linkėdami sėkmės drąsinant save didelėms ir įdomioms istorinėms kelionėms iki pat konkurso pabaigos, t.y. šių metų iki lapkričio 15 dienos. Rekomenduojamų aplankyti vietų sąrašas yra skelbiamas: http://www.kelionesirpramogos.lt/?page_id=3253 Lankytinas konkurso vietas parengė žurnalo „Kelionės ir pramogos“ redakcija ir Lietuvos mokslų akademijos turistų klubas, vadovaujamas Gintaro Labučio.”

Komentuoti negalima.