AR BURGIO GIMNAZIJA TAPS KIVARO GIMNAZIJA?

Šiandien dalyvavau epochiniame įvykyje – KTU gimnazijos direktoriaus atrankos komisijos posėdyje. Na, gal ne visai jau epochiniame. Taip jį pristato tik žiniasklaida. Net televizijoje šmėkščioja bėganti eilutė apie tai, nekalbant apie „Delfi“, „15 min.“ ar „l.ryto“ interneto portalus. Iš tiesų, ažiotažo aplink šį reikalą netrūko iki šios dienos. Ir šiandien, jau post factum, kalbos nerimsta.
Santykinai jaunas mokytojas Tomas konkurse nugalėjo dvi mokslų daktares. Ir negali sakyti, kad konkurentės atrodė nekaip. Abi jos, tikėtina, galėtų nugalėti kokios nors kitos mokyklos direktoriaus konkurse. Bet  šis konkursas tikrai buvo ypatingesnis.  Važiuodamas namo, vis dar mąsčiau apie jo baigtį ir niekaip negalėjau atsikratyti minčių,jog galvoju ne apie KTU gimnaziją, o apie Burgio gimnaziją. Taip, ši gimnazija unikali savo kultūra, savita ugdymosi filosofija (gal?). Bet dar tiek pat unikalumo jai suteikė faktas, kad dažnai ji buvo vadinama direktoriaus vardu. Daugeliui liežuvis neapsiversdavo vartoti jos oficialų pavadinimą. Pagalvokim, kiek dar Lietuvoje yra mokyklų – gimnazijų, progimnazijų, vidurinių, pagrindinių ar pradinių mokyklų, – kurios būtų vadinamos dabar joms vadovaujančio asmens vardu. Aš kažkaip negaliu pateikti tokio fakto… Kur link suku?
Tomas Kivaras šiandien pasirodė kaip potencialus pretendentas, kuris ne tik gali vadovauti unikaliai švietimo įstaigai. Man jis pasirodė kaip žmogus, kurio vardu irgi kada nors galėtų būti vadinama gimnazija. Be abejo, gal ne po metų ir ne po dviejų. Bet potencialas tikrai yra. Su dviem sąlygom. Pirma, norisi palinkėti, kad tie paprasti ir aiškūs šiandien jo išsakyti žodžiai niekada nesiskirtų nuo būsimų darbų. Antra, kad protingos švietimo galvos nustotų svaičioti apie kadencijų, ypač – limituotų, įvedimą švietimo įstaigų vadovams. Savitumas nesukuriamas nei per metus, nei per penkmetį.
Tikiu, kad po dešimties ar penkiolikos metų „Burgio gimnazija“ gali tapti tik istorijos faktu ir užleisti vietą „Kivaro gimnazijai“!
* * * * *
Sėkmės, Tomai!

Vienas “AR BURGIO GIMNAZIJA TAPS KIVARO GIMNAZIJA?” komentaras

  1. IME

    Tomas dar nepradėjo vadovauti, o jau prisidirbo. Nebus Kivaro gimnazijos.