MOKOMĖS IŠ ANTIKOS

Dvi sentencijos iš antikos laikų:
1. Sakiniu „Vis dėlto manau, kad Kartaginą reikia sunaikinti!“ visas savo kalbas Senate pabaigdavo Markas Porcijus Katonas. Ir neturi reikšmės, apie ką jis būtų prieš tai kalbėjęs – kopūstų auginimą, mokesčių įvedimą ar kariuomenės aprūpinimą.
2. Antikos filosofas Aristotelis jaunystėje lankė Platono Akademiją Atėnuose. Tai nesutrukdė jam įvertinti savo mokytoją: „Platonas – mano draugas, bet tiesa man brangesnė!”
* * * * *
„Dialogas“ paskelbė dr. Prano Gudyno atsakymą į mano „pašpilkavimus“. Smulkmena, bet maloni… Nors didesnė dalis atsakymų manęs neįtikino, bet už vieną mintį esu labai dėkingas. Pagaliau, pirmą kartą viešai paskelbtas bene pagrindinis kaitos motyvas. Štai ši mintis: „Mes patys turime išspręsti Lietuvos VBE įvertinimų susiejimo su tarptautinėmis skalėmis klausimą, jeigu ne, atitinkami sprendimai bus priimami užsienyje. Netgi dėl šios priežasties VBE kriterinio vertinimo toli atidėlioti negalime…
Ir viskas!
* * * * *
Tiesa, galite paklausti apie iš Antikos laikų atėjusių sentencijų ryšį su dr. Prano Gudyno straipsniu. Atsakau:
1. Nors tam tikra prasme keletą metų mokiausi iš jo, tačiau šiuo atveju galiu tik perfrazuoti „Praną Gudyną gerbiu, bet tiesa man brangesnė!”
2. Įvertinęs tai, ką iš šio žmogaus esu išmokęs, žinodamas visus buvusius, esamus ir numanydamas būsimus jo nuopelnus, šį įrašą baigiu taip: „Vis dėlto manau, kad dr. Pranas Gudynas yra vienas iš kiečiausių dabartinių Lietuvos švietimo praktikų!“

“MOKOMĖS IŠ ANTIKOS” komentarų: 3

  1. Evaldas

    Tik štai koks įdomus klausimas – ar delfinio lygio komentuotojai atkreips dėmesį, kad šiuo įrašu bandau save iškelti jei ne iki Aristotelio, tai bent iki Katono Vyresniojo lygio? :)

  2. ET

    :)

  3. plautas

    Burtas mestas,bet kur istorijoje tarptautinė matavimo skalė,kas ir kada ją sukurė?p.s.jau savaitė ne Vilniuje,gal ką praleidau:)