TITULAS IR PREMIJA – Į TEISINGAS RANKAS

Pagaliau istorijos mokytojų bendruomenė irgi sulaukė teisingo įvertinimo. Rytoj, kovo 14 d. 14 val. Vyriausybės rūmuose tarp penkių geriausių 2012 metų mokytojų Metų mokytojo premija, laureato ženklas ir diplomas bus įteikta Vilniaus Mikalojaus Daukšos vidurinės mokyklos istorijos mokytojui ekspertui ANDRIUI PORUČIUI.
Švietimo ir mokslo ministerijos svetainės naujienų skyriuje pateikta tokia Andriaus nuopelnų charakteristika:
„Andrių Porutį Vilniaus Mikalojaus Daukšos vidurinės mokyklos bendruomenė gerbia už erudiciją, platų kultūrinį akiratį, principingumą, subtilų humoro jausmą, toleranciją, pagarbą mokiniui. Mokytojas visada išsako aiškią ir tvirtą poziciją, kai sprendžiamos bendruomenės problemos, yra nuolatinis pilietinių iniciatyvų ir akcijų organizatorius mokykloje. Šis istorijos mokytojas yra aktyvus mokyklos bendruomenės narys, kolegų renkamas į mokyklos tarybą ir mokyklos metodinę tarybą, buvo jos vadovu. Jis, kaip didelę patirtį turintis ekspertas, rengia, analizuoja ir recenzuoja įvairius valstybei reikšmingus dokumentus, vadovėlius, kitas mokymo priemones. Mokytojas yra valstybinio istorijos brandos egzamino vyresnysis vertintojas ir apeliacijų komisijos narys, antrai kadencijai išrinktas į Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos tarybą. Jis aktyviai dalyvauja įvairiuose nacionaliniuose projektuose, dalijasi savo patirtimi su kolegomis seminaruose istorijos mokymo ir vertinimo klausimais, vadovauja būsimų mokytojų pedagoginei praktikai. Jo vedamos pamokos yra įdomios, įtraukiančios mokinius į visuomenės ir istorijos pažinimą, siejančios praeities reiškinius su šiandienos aktualijomis. Mokytojo vadovaujama mokinių komanda 2010 m. laimėjo „Euroscola“ konkursą ir atstovavo Lietuvai Europos Sąjungos šalių jaunimo debatuose Europos Parlamente, Strasbūre.“
Sunku dar ką nors reikšmingo pridurti. Nebent tai, kad Andrius – tikras aktyvaus turizmo propaguotojas, nuolat į išvykas įtraukiantis ir savo mokinius. Gal dar tai, kad jis yra ištikimas Lietuvos futbolo rinktinės ir Vilniaus „Žalgirio“ fanas, pagal galimybes visur ir visada palaikantis savo mylimas komandas. Dar šiek tiek ir krepšinio mėgėjas, aktyviai sportuojantis su savo kolegomis mokytojais ir turintis nuolatinę vietą Siemens arenoje per „Lietuvos ryto“ varžybas. Andrius dar ir teatro maniakas, nepraleidžiantis visų naujausių lietuviškų spektaklių.
Mane asmeniškai bene labiausiai žavi jo tolerancija, gebėjimas ieškoti ir pasiekti kompromisų.
Geresnio pasirinkimo premijų skirstytojai ir negalėjo turėti.


“TITULAS IR PREMIJA – Į TEISINGAS RANKAS” komentarų: 2

  1. Istorijos mokytojas

    PAGARBA ir SVEIKINIMAI!

  2. stebetojas

    Labai Džiaugiuosi už kolegą ANDRIŲ :)