NAUJI VĖJAI ŠVIETIMO VADYBOJE?

Dažnai virtualioje erdvėje kai kurių institucijų santrumpos beveik suprantamos kaip keiksmažodžiai, ar bent palydimos nemaloniais epitetais. Bet … Įžvelkime kartais ir pozityvą!
Nežinia, kas paprotino, kieno iniciatyva atsirado šis dalykas UPC erdvėje, tačiau galima tik pasidžiaugti, pagirti. Pirmiausia, už viešumą. Dabar virtualioje erdvėje prieinami vidurinio ugdymo programų projektai iš mokytojų, mokslininkų prašo visai nedaug – tik noro. Projektą galima skaityti ir nagrinėti ryte, dieną, vakare, ar net naktį. Projektą galima išsaugoti savo kompiuteryje ir taisyti, redaguoti, karpyti, klijuoti. Projektą galima vertinti, teikti pastabas, siūlymus čia ir dabar. Nebereikia siųsti kažkokiam valdininkui, metodininkui, ekspertui. Žmogau, tavo mintys apie programą ir indėlis į jo tobulinimą matomi iš karto!
Iš šio patogumo kyla ir tam tikri įsipareigojimai. Programų projektus inicijuojanti, teikianti institucija (UPC) žengė žingsnį demokratijos link. Nereaguoti, nekreipti dėmesio į racionalius komentarus šiai institucijai dabar jau kaip ir sunku būtų. Kita vertus, šis patogumas kelia tam tikrą nepatogumą ir tiems, kurie kritikuoja tik dėl pačios kritikos. Įdomu, kiek racionalių komentarų atsiras apie tą pačią istorijos bendrąją programą?

“NAUJI VĖJAI ŠVIETIMO VADYBOJE?” komentarų: 3

  1. Pastebėjimas

    Labai įdomūs dalykai matyti “Dialogo” komentaruose, susijusiuose su čia esančia ankstesne tema apie humanitarinius mokslus. Lituanistams į projektą pridėta naujų autorių ir t.v. kontekstinių asmenybių, todėl absoliuti dauguma pyksta, kad nepaisoma viceministro siūlymo sumažinti kursą. Istorikų projekte kursas yra apkarpytas, todėl dauguma pyksta, kad šis pasiūlymas įgyvendinamas. Stebuklų žemė, ne kitaip :(

  2. Atsakymas

    Evaldai, klausimas “ne į temą” (labiau tiktų prie vadovėlių vertinimo), bet… ką galvojate apie tai: http://mikoknygos.lt/ ? Konkrečiai apie istorijai skirtą leidinį.

  3. Evaldas

    Taip, skirtumus matom ir UPC svetainėje. Prie lituanistų programos projekto prasidėjo didysis “grybų karas”. Jis pereina ir į asmeniškumus. Gal net geriau, kad prie istorijos projekto muštynių, įsižeidusiųjų pareiškimų nėra. Per porą savaičių pasirodė trys komentarai, iš kurių vienas ar net du – “ant durniaus” (nors ir nedurni). Tiesa, mokytojai prievartiniu būdu rajonuose ir miestuose svarstė projektą. Gal ten išsisakė ir komentaruose nebenori kartoti savo minčių? Jei ne, tai situacija liūdna…